Musikatti
 
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)

Pianokoulu Musikatti

Uudenlainen hauska ja tehokas paketti
pianonsoiton alkeisopiskeluun

PIANOKOULU MUSIKATTI ON 5-11-VUOTIAILLE LAPSILLE TARKOITETTU UUDENLAINEN PAKETTI, JOKA KÄSITTÄÄ ALKEISOHJELMISTOVIHKON JA CD-ROM-LEVYN. VIHKOSSA ON 65 ALKEISKAPPALETTA, JA CD-ROM SISÄLTÄÄ NIIHIN LIITTYVIÄ MUSIIKKIPELEJÄ SEKÄ KAPPALEIDEN ESITYKSIÄ VIDEOINA.

Uutta suomalaista alkeisohjelmistoa

Säveltäjä Lauri Kilpiön 65 uutta pianokappaletta lapsille tarjoavat kaivattua kotimaista lisämateriaalia vasta- alkajien ja heidän opettajiensa käyttöön. Taiteellisesti korkeatasoiset kappaleet on sävelletty siten, että niitä harjoitellessaan oppilas oppii pianotekniikan perusteet. Kappaleiden joukossa on myös neljä riemukasta nelikätistä sävellystä, jotka on tarkoitettu soitettavaksi yhdessä esim. opettajan kanssa.

Iloinen ja värikäs kuvitus

Pianokoulu Musikatin ilmettä värittää taiteilija Suvi Leukumaavaaran rikas kuvitusmaailma. Iloinen musiikkikissa Musikatti ystävineen seikkailee sekä CD-ROM:in peleissä että nuottivihkon sivuilla. Jokaiseen nuottivihkon kappaleeseen liittyy ilmeikäs värikuva. Nuottivihkon yleisilme on kuitenkin selkeä, sillä oppilaan harjoitustehtävät on voitu siirtää CD-ROM:lle.

Pianokoulu Musikatti sisältää nuottivihkon, CD-romin ja opettajalle tarkoitetun ohjevihkosen. CD-romin visuaalinen asu ja sisältö myötäilevät tarkasti nuottivihkon kappaleita ja kuvitusta.


CD-ROM on kärsivällinen apuopettaja

Pianokoulu Musikatti CD-ROM on tarkoitettu käytettäväksi kotona niiden asioiden kertaamiseen, joita pianonsoitonopettaja on opettanut soittotunneilla. Se ei siis korvaa opettajaa eikä soittimen ääressä harjoittelua, vaan tarjoaa lapselle hauskan tavan kehittää tunnilla opittuja taitoja ja tietoja itsenäisesti kotona. Musikatti soveltuu paitsi tavoitteelliseen pianonsoiton opiskeluun myös kevyempään soitteluun opettajan ohjauksessa.

CD-ROM:illa pianokoulun sävellyksiin on mahdollista tutustua äänitteinä ja videoina. Nuotteja voi seurata helposti tietokoneen ruudulta samalla kappaletta kuunnellen. Pienten pianistien tulkinnoista voi nauttia myös videoituja esityksiä katsellen. Kappaleissa esiintyvien uusien musiikkitermien selitykset löytyvät rompulta kertojan esittelemänä.

Hauskat musiikkipelit opetuksen tukena

Pianokoulu Musikatin keskeinen osa ovat musiikkipelit. Siltapelissä rakennetaan mustista ja valkoisista koskettimista riippusiltaa, muistipelissä harjoitellaan nuottien osaamista, kuuntelupelissä tunnistetaan kuultuja melodioita ja intervalleja, tahtilajeja kerrataan lastaamalla nuottilaivoja laivapelissä ja kappaleiden sisältämiä rytmejä harjoitellaan soittamaan rantapallon tahdissa. Jokaisessa pelissä on vahva opetuksellinen näkökulma, mutta värikylläiset animaatiot ja riemastuttava äänimaailma tekevät niistä myös hauskoja ja viihdyttäviä. Peleissä harjoiteltavat asiat vastaavat kulloinkin läksynä olevan kappaleen oppisisältöä.

Kuuntelupelissä etsitään soiville katkelmille oikeita nuotteja. Valitsemalla oikean vaihtoehdon, kissa saa korista herkkupalan.


Mustat ja valkoiset koskettimet tulevat tutuiksi siltapelin avulla. Rikkoutunut silta pitää paikata koskettimilla oikeassa järjestyksessä.


Musikatti-kissan kanssa voi harjoitella erilaisten rytmien soittamista. Rantapallon pomppiminen antaa tahtia.


www.musikatti.net

Nettisivuilta osoitteesta www.musikatti.net löytyy lisätietoja ja uutisia Musikatista. Sivuilla on artikkeleja sekä kysymyksiä ja vastauksia Musikatin käyttämisestä pianonsoiton opiskelussa. Sieltä on myös ladattavissa ilmainen Musikatti-demo, jolla voi tutustua Musikatin iloiseen maailmaan oman tietokoneen ääressä.

Musikatti-sivut tarjoavat myös vapaaseen keskusteluun tarkoitetun foorumin, jossa Musikatin käyttäjät voivat jakaa kokemuksia, vinkkejä ja ideoita. Tervetulleita ovat niin lapset, opettajat kuin kaikki muutkin käyttäjät. Lisäksi Musikatin ostaneille tarjotaan ilmaista lisämateriaalia -­ uusia pelejä, lisää sävellyksiä, säestyksiä, sanoituksia...

Tekijät

Pianokoulu Musikatin tekijät Junio Kimanen ja Antti Kaihola ovat Sibelius-Akatemiassa koulutuksensa saaneita pianisteja. Opetustyö pienten lasten parissa sekä aiemmat kokemukset tietotekniikasta poikivat ajatuksen tutkia, kuinka multimediaa voisi käyttää mielekkäällä tavalla pianonsoitonopetuksen tukena. Tutkimisen ja kehittelyn tuloksena syntyi tämä visuaalisesti ilmeikäs ja helppokäyttöinen nuottivihkon sekä CD-ROM:in muodostama paketti. Musikatin pedagogisen kokonaisuuden Kaihola ja Kimanen ovat suunnitelleet yhdessä pianonsoiton lehtori Katarina Nummen kanssa.

Laitteistovaatimukset:

  • PC windows 95/98/ME/2000/XP
  • Pentium II 233 Mhz
  • 64 Mt RAM
  • cd-rom-asema
  • näyttö 800x600 (tuhansia värejä)
  • 16-bittinen äänikortti

Musikattia myyvät kirjakaupat, musiikki- ja nuottikaupat
Julkaisija ja kustantaja: Ambitone Oy
Tiedustelut: Ambitone Oy, puh. 09-43138864, 050-5638404, 050-5735886, e-mail: info@ambitone.com, www.musikatti.net
Ambitone Oy on helsinkiläinen musiikkipedagogiikkaan ja multimediaan erikoistunut yritys