Musikatti
 
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)

Pianokoulu Musikatti on julkistettu

Lehdistötiedote 13.8.2002

Pianokoulu Musikatti

Uudenlainen hauska ja tehokas paketti pianonsoiton alkeisopiskeluun.

Pianokoulu Musikatti on 5-11-vuotiaille lapsille tarkoitettu uudenlainen paketti, joka käsittää alkeisohjelmistovihkon ja cd-rom-levyn. Vihkossa on 65 alkeiskappaletta, ja cd-rom sisältää niihin liittyviä musiikkipelejä sekä kappaleiden esityksiä videoina.

Uutta suomalaista alkeisohjelmistoa

Säveltäjä Lauri Kilpiön 65 uutta pianokappaletta lapsille tarjoavat kaivattua kotimaista lisämateriaalia vasta-alkajien ja heidän opettajiensa käyttöön. Taiteellisesti korkeatasoiset kappaleet on sävelletty siten, että niitä harjoitellessaan oppilas oppii pianotekniikan perusteet. Kappaleiden joukossa on myös neljä riemukasta nelikätistä sävellystä, jotka on tarkoitettu soitettavaksi yhdessä esim. opettajan kanssa. Nuottivihkon yleisilme on selkeä, sillä oppilaan harjoitustehtävät on voitu siirtää CD-ROM:lle. Jokaiseen kappaleeseen liittyy taiteilija Suvi Leukumaavaaran piirtämä iloinen värikuva.

CD-ROM – kärsivällinen apuopettaja

Pianokoulu Musikatti CD-ROM on tarkoitettu käytettäväksi kotona niiden asioiden kertaamiseen, joita pianonsoitonopettaja on opettanut soittotunneilla. Se ei siis korvaa opettajaa eikä soittimen ääressä harjoittelua, vaan tarjoaa lapselle hauskan tavan kehittää tunnilla opittuja taitoja ja tietoja itsenäisesti kotona. Musikatti soveltuu paitsi tavoitteelliseen pianonsoiton opiskeluun myös kevyempään soitteluun opettajan ohjauksessa.

Musikatti-rompun päähenkilönä seikkailee iloinen musiikkikissa Musikatti, joka esiintyy ystävineen peleissä ja nuottivihkossa. Kaikkiin nuottivihkon sävellyksiin voi tutustua helposti tietokoneen ruudulla sekä nuotteina että videoina. Nuotteja voi seurata samalla kappaletta kuunnellen. Romppu sisältää kappaleissa esiintyvien musiikkitermien selitykset kertojan esitteleminä. Videoilla esiintyy joukko pikku pianisteja, jotka esittävät pianolla kaikki 65 kappaletta.

Pianokoulu Musikatin keskeinen osa ovat musiikkipelit. Nuottien osaamista harjoitetaan muistipelissä, ja kuuntelupelissä tunnistetaan kuultuja melodioita ja intervalleja. Tahtilajeja harjoitellaan lastaamalla nuottilaivoja, ja kappaleiden sisältämiä rytmejä harjoitellaan soittamaan rantapallon tahdissa. Siltapelissä rakennetaan mustista ja valkoisista koskettimista riippusiltaa. Jokaisessa pelissä on vahva opetuksellinen näkökulma, mutta värikylläiset animaatiot ja riemastuttava äänimaailma tekevät niistä hauskoja ja viihdyttäviä.

www.musikatti.net

Musikatti-nettisivusto osoitteessa www.musikatti.net tarjoaa Musikatin käyttäjille foorumin, jossa voi yhdessä jakaa kokemuksia ja vinkkejä. Tervetulleita ovat niin lapset, opettajat kuin kaikki muutkin käyttäjät. Lisäksi Musikatin ostaneille tarjotaan ilmaista lisämateriaalia -- uusia pelejä, lisää sävellyksiä, säestyksiä, sanoituksia...

Tekijät

Pianokoulu Musikatin tekijät Junio Kimanen ja Antti Kaihola ovat Sibelius-Akatemiassa koulutuksensa saaneita pianisteja. Opetustyö pienten lasten parissa sekä aiemmat kokemukset tietotekniikasta poikivat ajatuksen tutkia, kuinka multimediaa voisi käyttää mielekkäällä tavalla pianonsoitonopetuksen tukena. Tutkimisen ja kehittelyn tuloksena syntyi tämä visuaalisesti ilmeikäs ja helppokäyttöinen nuottivihkon sekä CD-ROM:in muodostama paketti.

Musikatin pedagogisen kokonaisuuden Kaihola ja Kimanen ovat suunnitelleet yhdessä pianonsoiton lehtori Katarina Nummen kanssa.

Laitteistovaatimukset

  • PC windows 95/98/ME/2000/XP
  • Pentium II 233 Mhz
  • 64 Mt RAM
  • cd-rom-asema
  • näyttö 800x600 (tuhansia värejä)
  • 16-bittinen äänikortti

Lisätietoja

Musikattia myyvät kirjakaupat, musiikki- ja nuottikaupat.
Julkaisija ja kustantaja: Ambitone Oy
Tiedustelut:
Ambitone Oy, puh. 09-43138864, 050-5638404, 050-5735886
e-mail: info@musikatti.net
www: www.musikatti.net

Ambitone Oy (www.ambitone.com) on helsinkiläinen musiikkipedagogiikkaan ja multimediaan erikoistunut yritys.

(Sivua muokkasi viimeksi antti_kaihola 2003-02-16 15:27:42)